M50 vs. BMW M440i | BMW i4 Forum
BMW i4 Forum banner

M50 vs. BMW M440i

7.4K views 15 replies 8 participants last post by  Lord  
#1 · (Edited)
Wybierają M440i i skupiają się na przyjemności z jazdy i "ucha". Nie jest to dogłębna recenzja.
Image

#3 ·
Zrozumiałem, że wybrali M440i jako zwycięzcę, ponieważ samochód jest bardziej zrównoważony, jeśli chodzi o luksus, osiągi i przyjemność z jazdy.

Wspominają, że M50 jest bardziej racjonalny, mniej wciągający, cięższy o 400 kg i ma rzeczywisty zasięg między 350-400 km.
Moim zdaniem, jeśli ktoś stale potrzebuje zasięgu 350-400 km, to może EV nie jest dla niego.

#5 ·
Około 4:25, gdzie porównuje się ekrany 2 samochodów, podoba mi się wbudowany styl modelu ICE o wiele bardziej.
Nie wspominając o dedykowanych elementach sterowania klimatyzacją.
I4 wygląda w porównaniu do tego jak rozwiązanie z rynku wtórnego. A elementy sterowania klimatyzacją na ekranie sprawiają, że większe ekrany są "mniejsze".
To było pochopne rozwiązanie ze strony BMW. "Po prostu wrzućmy 2 duże ekrany i będzie dobrze".
Jestem pewien, że zmienią to w liftingu lub w następnej generacji modeli.

#6 ·
Około 4:25, gdzie porównywane są ekrany 2 samochodów, podoba mi się o wiele bardziej wbudowany styl modelu ICE.
Nie wspominając o dedykowanych elementach sterowania klimatyzacją.
I4 wygląda w porównaniu do tego jak rozwiązanie z rynku wtórnego. A elementy sterowania klimatyzacją na ekranie sprawiają, że większe ekrany są "mniejsze".

To było pochopne rozwiązanie BMW. "Po prostu wrzućmy 2 duże ekrany i będzie dobrze".
Jestem pewien, że zmienią to w liftingu lub w następnej generacji modeli.
Śmieszne. Dla mnie jest dokładnie odwrotnie. Wersja ICE wygląda na przestarzałą, podczas gdy wersja i4 wygląda bardziej "high tech" i nowocześnie. Nie podoba mi się też ten cały plastik wokół środkowego ekranu. Ale zgadzam się z elementami sterowania klimatyzacją. Nie potrzebuję przycisków, ale ta przestrzeń na ekranie mogłaby być lepiej wykorzystana.

#9 ·
To, co wolę w samochodzie ICE w tym teście, to kolor wnętrza (oyster/beżowy) - daje o wiele bardziej przytulne i szczęśliwe uczucie niż czarny.
Zamierzam usiąść w moim czarnym wnętrzu z nastrojowym oświetleniem ustawionym na czerwony, po prostu rozmyślając. I lubię to :D

#10 ·
Skoro wybrali ten sam ekran i mocowanie do iX, wątpię, by była to pochopna robota. Osadzanie ich w materiałach prowadzi do niepotrzebnej wagi.

#12 ·
Napisałem "hasty job" również z powodu iX3. Ten samochód miał najkrótszy cykl liftingu w historii BMW. Wskazuje to na to, że robili rzeczy w pośpiechu, próbując nadrobić zaległości w stosunku do konkurencji. Cały i4 jest tego dowodem, ponieważ nie był "Born Electric", jak reklamowano. Ma nawet garb między tylnymi siedzeniami, którego usunięcie na tej platformie mogłoby wymagać poważnego wysiłku.

Jestem prawie pewien, że i5 i6 i następny i4 będą miały bardziej "wbudowany" kokpit, a nie tylko 2 ekrany stojące w powietrzu na małych nóżkach.

#13 ·
Pisałem "hasty job" również z powodu iX3. Ten samochód miał najkrótszy lifting w historii BMW.
To wskazówka, że robili wszystko w pośpiechu, próbując nadążyć za konkurencją. Cały i4 jest tego dowodem, ponieważ nie był "Born Electric", jak reklamowano. Ma nawet garb między tylnymi siedzeniami, którego usunięcie na tej platformie mogłoby wymagać poważnego wysiłku.

Jestem pewien, że i5 i6 i następny i4 będą miały bardziej "wbudowany" kokpit, a nie tylko 2 ekrany stojące w powietrzu na małych nóżkach.
i5 będzie miał ten sam ekran i kokpit, jeśli spojrzysz na zdjęcia szpiegowskie. Nawet jeśli myślisz, że to źle wygląda, to jest, jak jest i tak zostanie. Spójrz na ekran Tesli, spójrz na ekran EV6, spójrz na ekran Skody Enyiaq. Cholera, wszyscy robią gorszą robotę niż BMW. Kokpit i4 wygląda najlepiej z daleka.

#15 ·
Chodziło mi o to, żeby nie porównywać "kokpitu" ogólnie (grafika itp.) z innymi samochodami, konkurencją lub nie.

Chciałem tylko powiedzieć, że kokpit i system informacyjno-rozrywkowy powinny być bardziej "jednym elementem" z deską rozdzielczą, a nie "w powietrzu" jak ekran modelu 3.
Tesla tego nie zrobiła, ponieważ jest to lepsze, bardziej praktyczne lub bardziej estetyczne. To było po prostu szybkie i brudne (i tanie i łatwe w produkcji) rozwiązanie.
Dokładnie to samo zrobiło BMW z i4.