Moje 2 cent...
Można porównywać Teslę Model 3 z BMW tylko pod względem silnika i możliwości ładowania. W przeciwnym razie żadne porównanie nie jest realistyczne.
Trzeba przyznać, że Tesla to zabawka, która pierdzi i beka, ilekroć ma problem. BMW z drugiej strony to stylowy samochód. Samo imię...B M W...piękne...
Tesla ma, IMHO, tylko dwie fantastyczne cechy, a na początek jest to silnik. Nikt nie może pokonać Tesli w przyspieszeniu. BMW próbowało, ale poniosło porażkę z powodu wagi i4 (Tesla została zbudowana od podstaw, podczas gdy i4 potrzebowało podwozia serii 4).
Drugim zwycięzcą w Tesli jest bateria i jej fantastyczne ładowanie xxx (xxx oznacza prędkość, możliwości, sieć, ...).
Tego też nikt nie pokona.
Ale jeśli spojrzysz na resztę... przepraszam, ale... Tesla to nie samochód, to zabawka...
Zawodzi pod względem (w porównaniu z BMW) jakości użytego materiału, siedzenia nie dają wystarczającego podparcia, prawie nie ma opcji (w porównaniu z niekończącą się listą (drogich) opcji dla BMW), nie ma HUD, audio jest takie sobie, nie ma możliwości holowania, można wymieniać...
Myślałem o wyborze Tesli M3LR jako mojego następnego samochodu służbowego i gdybym wybrał Teslę M3LR, jeździłbym nim już teraz (może bez portów USB), ale ostatecznie cieszę się, że wybrałem i4. Nadal czekam, ale mimo to jestem szczęśliwy...
Edycja: Wyobraź sobie to:
Ty i twój partner idziecie do sklepu spożywczego, ale kiedy docieracie do sklepu, decydujecie się zostać w swojej Tesli, ponieważ chcesz....zagrać w "The Need For Speed", nie tylko W swoim samochodzie, ale także NA swoim samochodzie...
Czy możesz sobie wyobrazić miny ludzi, którzy widzą, jak skręcasz i obracasz kierownicą, podczas gdy na twoim ogromnym tablecie na desce rozdzielczej wyświetlana jest gra i wszyscy słyszą te głośne, ryczące samochody z gier przez głośniki...
Gdybym zobaczył kogoś, kto to robi, nagrałbym to. Tego wieczoru jego @ss byłby na Youtube!!!!