Uwagi: Konfiguracja mojego iPhone'a jako klucza cyfrowego | BMW i4 Forum
BMW i4 Forum banner

Uwagi: Konfiguracja mojego iPhone'a jako klucza cyfrowego

6.2K views 7 replies 4 participants last post by  cruzer666  
#1 ·
Właśnie skonfigurowałem mojego iPhone'a jako "Klucz cyfrowy". FWIW, to nie jest do końca intuicyjny proces.
Kilka obserwacji:
  1. Upewnij się, że CarPlay dla Twojego BMW jest wyłączony na Twoim iPhonie podczas procesu konfiguracji. Nie pozwól, aby Twój iPhone "zapomniał" o BMW, po prostu go wyłącz. Pamiętaj również, aby włączyć go ponownie później.
  2. Kiedy skończysz, upewnij się, że połączyłeś swój identyfikator użytkownika w samochodzie zarówno z brelokiem (co zrobiłem już jakiś czas temu), jak i z iPhonem. Musisz zaznaczyć dwa pola, jedno dla breloka i drugie dla iPhone'a. Jeśli tego nie zrobisz, będziesz musiał wprowadzać swój kod dostępu MyBMW i wybierać identyfikator użytkownika za każdym razem, gdy używasz iPhone'a do uruchomienia samochodu.
  3. Jeśli zaznaczyłeś ustawienia Blokuj i/lub Odblokuj przy podejściu/wyjściu, ta funkcja działa tylko z brelokiem. Jeśli/kiedy używasz iPhone'a, musisz odblokować i zablokować samochód, umieszczając iPhone'a przy klamce drzwi. Jeśli odejdziesz, samochód nie zablokuje się automatycznie, nawet jeśli masz włączoną tę funkcję.

#2 ·
Właśnie skonfigurowałem mojego iPhone'a jako "Klucz cyfrowy". FWIW, to nie jest do końca intuicyjny proces.
Kilka obserwacji:
  1. Upewnij się, że CarPlay dla Twojego BMW jest wyłączony na Twoim iPhonie podczas procesu konfiguracji. Nie pozwól, aby Twój iPhone "zapomniał" o BMW, po prostu go wyłącz. Pamiętaj również, aby włączyć go ponownie później.
  2. Kiedy skończysz, upewnij się, że połączyłeś swój identyfikator użytkownika w samochodzie zarówno z brelokiem (co zrobiłem już jakiś czas temu), jak i z iPhonem. Musisz zaznaczyć dwa pola, jedno dla breloka i drugie dla iPhone'a. Jeśli tego nie zrobisz, będziesz musiał wprowadzać swój kod dostępu MyBMW i wybierać identyfikator użytkownika za każdym razem, gdy używasz iPhone'a do uruchomienia samochodu.
  3. Jeśli zaznaczyłeś ustawienia Blokuj i/lub Odblokuj przy podejściu/wyjściu, ta funkcja działa tylko z brelokiem. Jeśli/kiedy używasz iPhone'a, musisz odblokować i zablokować samochód, umieszczając iPhone'a przy klamce drzwi. Jeśli odejdziesz, samochód nie zablokuje się automatycznie, nawet jeśli masz włączoną tę funkcję.
Twój zegarek jest dodatkowym urządzeniem i można go łatwiej dodać z aplikacji Watch na iPhonie.

#3 ·
Jeśli zaznaczyłeś ustawienia Blokuj i/lub Odblokuj przy zbliżaniu/odjeździe... ta funkcja działa tylko z brelokiem. Jeśli/kiedy używasz iPhone'a, musisz odblokować i zablokować samochód, umieszczając iPhone'a przy klamce drzwi. Jeśli odejdziesz, samochód nie zablokuje się automatycznie, nawet jeśli masz tę funkcję wybraną.
Żeby potwierdzić... Powinienem móc zablokować samochód za pomocą iPhone'a lub zegarka (wywołując klucz cyfrowy w portfelu)? Próbowałem tego kilka razy bez powodzenia, ale jest to bardzo prawdopodobne z powodu błędu użytkownika i muszę dalej ćwiczyć/próbować.

#4 ·
Żeby potwierdzić... Powinienem móc zablokować samochód za pomocą iPhone'a lub zegarka (wywołując cyfrowy klucz w portfelu)? Próbowałem tego kilka razy bez powodzenia, ale jest to bardzo prawdopodobne z powodu błędu użytkownika i muszę dalej ćwiczyć/próbować.
Czy włączyłeś tryb ekspresowy? Jeśli nie, musisz odblokować telefon i otworzyć klucz w portfelu.