Właśnie skonfigurowałem mojego iPhone'a jako "Klucz cyfrowy". FWIW, to nie jest do końca intuicyjny proces.
Kilka obserwacji:
Kilka obserwacji:
- Upewnij się, że CarPlay dla Twojego BMW jest wyłączony na Twoim iPhonie podczas procesu konfiguracji. Nie pozwól, aby Twój iPhone "zapomniał" o BMW, po prostu go wyłącz. Pamiętaj również, aby włączyć go ponownie później.
- Kiedy skończysz, upewnij się, że połączyłeś swój identyfikator użytkownika w samochodzie zarówno z brelokiem (co zrobiłem już jakiś czas temu), jak i z iPhonem. Musisz zaznaczyć dwa pola, jedno dla breloka i drugie dla iPhone'a. Jeśli tego nie zrobisz, będziesz musiał wprowadzać swój kod dostępu MyBMW i wybierać identyfikator użytkownika za każdym razem, gdy używasz iPhone'a do uruchomienia samochodu.
- Jeśli zaznaczyłeś ustawienia Blokuj i/lub Odblokuj przy podejściu/wyjściu, ta funkcja działa tylko z brelokiem. Jeśli/kiedy używasz iPhone'a, musisz odblokować i zablokować samochód, umieszczając iPhone'a przy klamce drzwi. Jeśli odejdziesz, samochód nie zablokuje się automatycznie, nawet jeśli masz włączoną tę funkcję.