Niedawno wymieniłem moje opony Hankook Ventus S1s przy przebiegu 15 900 mil. Prawdopodobnie mogłyby jeszcze przejechać 1500 mil, ale wjechałem w coś na drodze, co zniszczyło moje prawe przednie koło (i również wygięło felgę), więc wymiana nastąpiła trochę wcześniej.
Zawsze jeździłem na Pilot Sport 4s w moim M5, więc to było to, na co planowałem przejść, ponieważ samochód był nowy. Próbowałem kilku innych, ale nic nie dorównywało pokonywaniu zakrętów w PSS 4s i zmiana w moim M50 była zauważalna, gdy wymieniłem Hankooki.
Żałuję tylko, że nie przeczytałem wcześniej postu
@cruzer666 dotyczącego oporu toczenia, ponieważ mogę zaświadczyć, że 4s zniszczyły mój zasięg. Średnio przejeżdżałem 3,4 mil/kWh w dojazdach do pracy w umiarkowanym ruchu, a to spadło do 2,7 mil/kWh. Zawsze jeżdżę szybko i generalnie przyspieszam dość mocno, więc te 3,4 mogły być lepsze, gdybym był trochę delikatniejszy z prawą nogą. Kiedy naprawdę próbowałem to poprawić na PSS 4s i jeździłem tak, jakbym miał mamę w samochodzie, najlepsze, co mogłem uzyskać, to 2,9 - 3,0. Tryb Eco-pro tak naprawdę nie wpłynął na przebieg.