Aftermarket Shadowline (rodzaj) | BMW i4 Forum
BMW i4 Forum banner

Aftermarket Shadowline (rodzaj)

4.9K views 12 replies 10 participants last post by  SpiralStairs72  
#1 ·
W zeszłym tygodniu zleciłem nałożenie powłoki ceramicznej i częściowe zabezpieczenie folią PPF (przedni zderzak, reflektory i grill) na moim eDrIve 40 z 2023 roku. Mój samochód nie miał wykończenia Shadowline, a chrom wokół okien i grilla mnie irytował. Więc dzień przed wizytą poprosiłem ich, aby owinęli listwy okienne i obramowanie przedniego grilla matową czarną folią winylową.

Oto wyniki.

Przed:

Image

Image

Po:

Image

Image

Postanowiłem zostawić aluminiowe „hokejki” w satynowym wykończeniu, ponieważ są wystarczająco ciemne, aby nie kolidować z czarnymi elementami i myślę, że dobrze wyglądają z kołami.

Jestem z tego bardzo zadowolony — ogólny wygląd wydaje się teraz bardziej spójny.

#2 ·
Uwielbiam shadow line. Moim zdaniem dodaje ona uroku samochodowi, ale inni mogą się z tym nie zgadzać. Wpadam do naszego salonu kilka razy w miesiącu na szybką kawę. Tak, jestem skąpy, ale kupiliśmy 2 samochody od BMW (Mini Cooper SE) w zeszłym roku i powiedziano nam, że możemy wpaść na kawę w dowolnym momencie. Powiedziawszy to, widziałem i4 w kolorze Black Sapphire Metallic bez shadow line i nie byłem fanem.

#3 ·
Wyszło wspaniale!

• Like
Reactions: EuroPartsOnline
#9 ·
W zeszłym tygodniu zleciłem pokrycie ceramiczne i częściowe zabezpieczenie folią PPF (przedni zderzak, reflektory i grill) mojego eDrIve 40 z 2023 roku. Mój samochód nie miał wykończenia Shadowline, a chrom wokół okien i grilla mnie irytował. Więc dzień przed wizytą poprosiłem ich, aby okleili listwy okienne i obramowanie przedniego grilla matową czarną folią winylową.

Oto wyniki.

Przed:

View attachment 30709
View attachment 30710

Po:

View attachment 30711
View attachment 30712

Postanowiłem zostawić aluminiowe hokeje w satynowym wykończeniu, ponieważ są wystarczająco ciemne, aby nie kolidować z czarnymi elementami i myślę, że dobrze wyglądają z kołami.

Jestem z tego bardzo zadowolony — ogólny wygląd wydaje się teraz bardziej spójny.
Wygląda niesamowicie!
Mój samochód powinien wkrótce dotrzeć i miałem szczęście, że mój dealer zmienił listwy okienne na shadowline dzięki temu forum. To było łatwe do naprawienia przez bmw of fairfax, ponieważ mój samochód był przeznaczony do produkcji, kiedy nastąpiła zmiana. Jak tylko go dostanę, będę miał przyciemniane szyby, ponieważ mój e35 jest czarny jak smoła. Chcę również zabezpieczyć grill folią PPF. Myślę, że pobierają około 200-250 dolarów za grill, z tego, co widziałem w dyskusjach na forum ?!

#12 ·
Re: kontur kratki, ze zdjęcia tylko część była zakryta? Trochę trudno powiedzieć na zdjęciu na moim ekranie, ale wygląda na pół czarny i pół matowy chrom? Moja została owinięta prawdziwą folią PPF (gość powiedział mi, że winyl na kratce z czasem po prostu się rozerwie od kawałków gruzu drogowego), ale on również nie mógł całkowicie owinąć boków konturu kratki. Wydawało się, że był w stanie pokryć całą otoczkę kratki, z wyjątkiem wewnętrznych powierzchni każdego owalu, powiedział, że nie mógł sprawić, by folia PPF się trzymała. Jestem po prostu ciekawy, czy twoja jest całkowicie owinięta, czy tylko przednia strona i czy tego chciałeś?

#13 ·
Re: kontur kratki, ze zdjęcia wynika, że tylko jej część była zakryta? Trochę trudno to stwierdzić na zdjęciu na moim ekranie, ale wygląda to tak, jakby było w połowie czarne, a w połowie matowo chromowane? Miałem swoją oklejoną prawdziwą folią PPF (gość powiedział mi, że winyl na kratce z czasem po prostu się rozerwie od kawałków zanieczyszczeń drogowych), ale on również nie mógł całkowicie okleić boków konturu kratki. Wydawało się, że był w stanie zakryć całą otoczkę kratki, poza wewnętrznymi powierzchniami każdego owalu, powiedział, że nie mógł sprawić, by PPF się trzymała. Po prostu jestem ciekaw, czy twoja jest całkowicie oklejona, czy tylko przednia powierzchnia i czy tego chciałeś?
Folia winylowa (matowa czerń) jest tylko na zewnętrznych częściach kratki — wewnętrzne krawędzie owalu to standardowe satynowe aluminium lub matowy chrom (lub jakkolwiek się to nazywa).

Cała kratka jest rzekomo oklejona folią PPF (przezroczystą), wraz z reflektorami i zderzakiem — a przynajmniej tak mówili, że robią!