Różnice w kolorze G26 Style 868M? | BMW i4 Forum
BMW i4 Forum banner

Różnice w kolorze G26 Style 868M?

3.6K views 5 replies 4 participants last post by  larbel  
#1 ·
Patrząc na zestaw kół/opon 20" dla mojego M50 i zastanawiam się, czy te felgi na alloyhub.com wyglądają na ciemniejsze niż wariant Night Gold? Może to kwestia oświetlenia, ale naprawdę podoba mi się, jak one wyglądają. Czy to wersja Night Gold?

#2 ·
Wykończenie 868M w kolorze Jet Black wygląda jak szczotkowane 868M pomalowane na czarno po rynku wtórnym - pokazuje ten sam numer części co szczotkowane 868M. Gdyby było to wykończenie OEM, pokazywałoby inny numer części.

Wykończenie 868M szczotkowane:
Image

Wykończenie 868M Nightgold:
Image

#4 ·
Nie ma logo MP, więc jeśli jest to OEM, to wersja 868M szczotkowana. Są cięte diamentem i dość trudne do naprawienia po uszkodzeniu, więc wiele osób po prostu by je pomalowało. Wygląda na to, że tak jest w tym przypadku.

868M NG jest również cięty diamentem, ale ma lekką warstwę przezroczystego złota na wierzchu, co sprawia, że ​​naprawa jest o wiele łatwiejsza.
Myślę, że masz rację, że ktoś po prostu pomalował proszkowo/pomalował, na pierwszym zdjęciu widać podniesioną krawędź, gdzie powinno być logo MP.

#5 ·
Czy wiesz może, jaka jest szerokość tych kół? NG nie są tak szerokie z tyłu (oba 8,5" z przodu, NG: 9" z tyłu, szczotkowane: 10" z tyłu). Jeśli Twój samochód był fabrycznie wyposażony w 20", NG będzie potrzebował dystansów, aby wyglądać dobrze. Jeśli nie był wyposażony w 20", to zwykłe 868m będą potrzebować błotników, aby wyglądać dobrze.

• Like
Reactions: falconey and 3241
#6 · (Edited)
Mam NG na niestandardowych 20" bez poszerzeń nadkoli. NG mają dokładnie taką samą szerokość i przesunięcie jak standardowe 19" i jest to dla tych bez poszerzeń nadkoli. Zmodernizowałem poszerzenia nadkoli, więc czekam na przybycie dystansów 20 mm.

Edycja: Och, miałeś na myśli te, które OP pokazał ze strony alloyhub.com? Nie zawracałbym sobie głowy, jestem pewien, że są odnowione, ale żądają więcej niż cena nowego…