Nieunikniony temat... Modyfikacja breloka | Page 2 | BMW i4 Forum
BMW i4 Forum banner
21 - 40 of 60 Posts
Wszystko jest nienaruszone, jeśli kiedykolwiek będziesz musiał je złożyć.
Dzięki za potwierdzenie!

Jednak poddaję się, jak właściwie wyjąć płytkę drukowaną? Zdjąłem klawisz, zdjąłem pokrywę baterii i wyjąłem baterię. Nie mogę sobie wyobrazić, jak to rozłożyć, nie psując niczego!? Czy dotyczy to okrągłego srebrnego mocowania na górze klawisza, które wydaje się być połączone z zewnętrzną stroną?

Wszelka pomoc byłaby mile widziana 👍 dzięki

Discussion starter · #22 · (Edited)
Dzięki za potwierdzenie!

Rezygnuję jednak, jak właściwie wyjąć płytkę drukowaną? Zdjąłem klawisz, zdjąłem pokrywę baterii i wyjąłem baterię. Nie mogę sobie wyobrazić, jak to rozłożyć, nie psując niczego!? Czy dotyczy to okrągłego srebrnego mocowania na górze klucza, które wydaje się być połączone z zewnątrz?

Wszelka pomoc byłaby mile widziana 👍 dzięki
Włóż mały śrubokręt z płaskim łbem w obszar czerwonej strzałki i ostrożnie podważ go na zewnątrz, cały boczny zaczep jest zatrzaśnięty na miejscu, więc chcesz ostrożnie odblokować zaczepy. Ale tworzywa sztuczne są dość miękkie, więc nie chcesz ich na siłę i deformować tworzyw sztucznych. Kiedy to zrobisz, odkręć śrubę, która trzyma chromowane ostrze na miejscu, a ono się rozpadnie.

Włóż mały śrubokręt z płaską główką w obszar czerwonej strzałki i ostrożnie podważaj go na zewnątrz, cały boczny zaczep jest zatrzaśnięty na miejscu, więc musisz ostrożnie odblokować zaczepy. Ale tworzywa sztuczne są dość miękkie, więc nie chcesz ich zmuszać i deformować. Kiedy to zrobisz, odkręć śrubę, która trzyma chromowane ostrze na miejscu, a ono się rozpadnie.
Dzięki za instrukcje, spróbuję tego, jak tylko mój nowy brelok do kluczy dotrze z Chin!

LOL, czy to w ogóle coś znaczy? Ludzie naprawdę przejmują się tym, jak wygląda brelok do kluczy? Nigdy o tym nie wiedziałem. Dosłownie patrzę na niego przez około 15 sekund dziennie, tylko wtedy, gdy go podnoszę, żeby włożyć do kieszeni. Nawet wtedy nie zwracam na to uwagi.

Wygląda na to, że ludzie nigdy nie są zadowoleni z pilota do kluczy, który jest dołączony do samochodu, lol. W tym przypadku i4 dostaje scyzoryk, ale plastikowy w całości! I w przeciwieństwie do innych modeli, nawet chromowany kształt L to tylko plastik metalizowany próżniowo w i4, nie mówiąc już o przyciskach i podstawie klucza mechanicznego... Rezultatem jest najlżejszy scyzoryk, jaki kiedykolwiek widziałem... Warto również zauważyć, że BMW zmieniło kształt podstawy klucza mechanicznego, jest teraz wyższa i z węższym otworem...

Zamówiłem obudowę z rynku wtórnego z metalowym L i podstawą klucza, ale podstawa klucza ma stary design, który jest krótszy i ma szerszy otwór. 5 minut później i płytka PCB została przeniesiona do nowej obudowy i gotowe! Dużo cięższe odczucie i udało mi się znaleźć emblem 50-lecia dla niego lol

View attachment 19632
Próbuję znaleźć te naklejki z emblematem 50-lecia 11 mm. Czy jest szansa, że wiesz, gdzie mogę je dostać 4-5 sztuk?

LOL, czy to istnieje? Czy ludziom naprawdę zależy na tym, jak wygląda brelok do kluczy? Nigdy nie wiedziałem. Patrzę na niego dosłownie przez około 15 sekund dziennie, tylko wtedy, gdy go podnoszę, żeby włożyć go do kieszeni. Nawet wtedy nie zwracam na to uwagi.
Cieszę się, że tak swobodnie podchodzisz do tego, żeby nie przejmować się swoim własnym brelokiem. Jestem przeklęty dbałością o szczegóły i te rzeczy zauważam i doceniam. Więc tak... chciałbym dostać jakieś emblematy z okazji 50. rocznicy dla moich kluczy do obu m50.

Cieszę się, że tak swobodnie podchodzisz do tego, że nie obchodzi cię własny brelok. Jestem przeklęty dbałością o szczegóły i to zauważam i doceniam. Więc tak... chciałbym dostać jakieś emblematy z okazji 50-lecia na moje klucze do obu m50
Cześć, dostałem swój z UK Ebay Nie jestem pewien, czy wyśle do USA - możesz sprawdzić na stronie US ebay?

Cześć, dostałem swój z UK eBay
Cześć, dostałem swój z UK Ebay Nie jestem pewien, czy wyśle do USA - możesz sprawdzić na amerykańskiej stronie eBay?
Nie jestem pewien, czy wyśle do USA - możesz sprawdzić na amerykańskiej stronie eBay?
Szkoda, nie mogę znaleźć na stronie brytyjskiej ani amerykańskiej. Kupiłbym ich kilka i sprzedał właścicielom i4 w USA. Ale znalezienie ich wydaje się niemożliwe. Próbowałem też AliExpress

Czy próbowałeś kliknąć na link? Przechodzi bezpośrednio do przedmiotu na stronie eBay UK?

Wyświetlony link, BMW key sticker emblem 11mm 50th anniversary M SPORT 50 logo Badge | eBay zamiast w "UK Ebay"
Nie mogę wysłać wiadomości do sprzedawcy, chyba że od niego kupiłem… Czy jest szansa, że mógłbyś się z nim skontaktować, aby sprawdzić, czy chciałby sprzedać 10-15 z nich? A mam znajomego w UK, który kupiłby je dla mnie i wysłał do mnie.
Ale nie mam pojęcia, jak mogę skontaktować się ze sprzedawcą
Ale myślę, że mógłby zamówić więcej? A może jeszcze jakieś ma? Czy możesz się z nim skontaktować, ponieważ od niego kupiłeś. eBay powinien na to pozwolić

Nie mogę wysłać wiadomości do sprzedawcy, chyba że od niego kupiłem… Czy jest szansa, że mógłbyś się z nim skontaktować, aby sprawdzić, czy chciałby sprzedać 10-15 z nich? I mam przyjaciela w Wielkiej Brytanii, który kupiłby je dla mnie i wysłał do mnie.
Ale nie mam pojęcia, jak mogę skontaktować się ze sprzedawcą
Ale myślę, że mógłby zamówić więcej? A może jeszcze jakieś ma? Czy możesz się z nim skontaktować, skoro od niego kupiłeś? eBay powinien na to pozwolić
Skontaktowałem się ze sprzedawcą, ma ich więcej, ale miał problemy z Royal Mail (naszą pocztą), więc je usunął. Zapytałem go, kiedy to załatwi. Dam ci znać, co powie.

TO SAMO! Klucz mojej żony i mój będą wyglądać identycznie. Świetnie, że można je tak łatwo odróżnić.
I tak, niektórych ludzi to nie obchodzi; tak samo jak mnie nie obchodzą filmy i ceramika itp. Każdy ma swoje.

A do gościa z ogromnym skórzanym owinięciem wokół jego... dlaczego??? (retoryczne) Dobre rzeczy lol

Uwielbiam moje skórzane klucze. Wolę, aby moje klucze wyglądały w 100% jak nowe przez cały okres eksploatacji pojazdu. Miałem wiele BMW z przebiegiem około 200 tys. km i pilot wciąż w idealnym stanie. Jasne, wymieniłem baterię i naklejkę centralną 11 mm, ale to wszystko. A klucze mojej żony są podobne... Główny ma czerwoną skórę z przeszyciami M, a wtórny jak mój, ale z różnymi tytanowymi klipsami. Łatwo rozpoznać, czyj klucz jest czyj... Jeśli kiedykolwiek wymieniłeś jeden z tych kluczy, wiesz, że nie są tanie.

Tanzanit na pełnej indywidualnej skórze tartufo z wykończeniem z włókna węglowego.

Skąd je wziąłeś?

Tanzanit nad tartufo, pełna indywidualna skóra z wykończeniem z włókna węglowego.

Naprawdę je uwielbiam. Możesz je zamówić konkretnie pod to, czego chcesz. Mnóstwo kolorów, ręcznie robione. Wysokiej jakości skóra i szwy. Idealnie pasowały do mojego kluczyka i4. Pamiętaj, aby powiedzieć im, że masz Bmw i4, który ma nieco dłuższy kluczyk niż normalny kluczyk serii G.
Możesz zamówić z lub bez wycięcia na emblemat Bmw. Możesz zamówić dowolny kolor szwów, jak kolory M. Możesz zrobić wytłoczone logo z tyłu, takie jak własne lub logo M itp…

Myślę, że zamówiliśmy około 6 z nich. I dostaliśmy zniżkę, ale mamy kilka zapasowych pokrowców i wyglądają świetnie!

Bardzo ładne. Wolę być minimalistą i jeździć bez niczego, ale wcale tego nie krytykuję.
Rób jak chcesz :) te produkty są całkiem ładne. Zdjęcia, które zamieściłem, są używane jako klips do paska lub klips do paska w talii… pozwalając na to, aby klucz był w mojej kieszeni, ale niewidoczny i nie wypadł. Nigdy nie przypinam dodatków do moich kluczy, ponieważ chcę tylko minimalnej ochrony i żadnej szansy na zgubienie go… Kiedyś jeździłem bez niczego, jak powiedziałeś, ale w ten sposób zgubiłem klucze, nie mówiąc już o ich wymianie za 500 USD lub cokolwiek teraz kosztują, to za dużo moim zdaniem… Wolę po prostu zachować ten sam klucz przez cały okres eksploatacji samochodu i zachować go w nowym stanie.

Rozważ również czarny skórzany pokrowiec i kontrastowe przeszycia pasujące do osprzętu… takie jak ciemne srebrne przeszycia pasujące do antracytowego osprzętu… jednak jeśli wybierzesz srebrny osprzęt, będzie on trwalszy i pozostanie błyszczący. Dodałem klips do paska, ponieważ moja żona faktycznie zgubiła klucze w pracy, chociaż tylko na około 2 godziny i na szczęście je znalazła! Ale od tego czasu używam tytanowego klipsa do paska i nigdy nie ma tego problemu, ponieważ klucz jest teraz przymocowany do jej paska. Bez tego lub bez niczego na pewno byłby gubiony codziennie. Wyślizgnięcie się z kieszeni jest takoooo łatwe, gdy jest bez niczego i śliskie jak cholera.

Jeżdżę fioletowym m50 Twilight z kołami Nightgold i wnętrzem w kolorze kości słoniowej. Więc minimalizm to nie to. Ale zwykle też jestem tego typu… jednak chciałem dobrze bawić się tym samochodem i zrobić coś innego.

Uwielbiam moje klucze owinięte skórą. Wolę, aby moje klucze wyglądały w 100% jak nowe przez cały okres eksploatacji pojazdu. Miałem wiele BMW z przebiegiem około 200 tys. km i pilot wciąż w idealnym stanie. Jasne, wymieniłem baterię i naklejkę środkową 11 mm, ale to wszystko. A klucze mojej żony są podobne... główny ma czerwoną skórę z przeszyciami m i wtórny jak mój, ale z różnymi tytanowymi klipsami. Łatwo wiedzieć, czyj klucz jest jaki... jeśli kiedykolwiek wymieniłeś jeden z tych kluczy, wiesz, że nie są tanie.
View attachment 24919
View attachment 24918
Ładny

21 - 40 of 60 Posts