Czy ktoś ma wiarygodne źródło, które podaje prześwit dla i440? Nawet w moim salonie tego nie mają - znalazłem tylko jedną stronę internetową, która podaje 12 cm (i chciałem to potwierdzić).
Tak. - to jest ten, który widziałem - ale nie sądzę, żeby był wiarygodny - opierając się również na twojej obserwacji wysokości i na pewno czytając lub słysząc gdzieś, że powinien być podobny do 4GC lub nawet lepszy ze względu na brak tłumikaZgodnie z tym ma 12,5 cm (lub 12,4 jeśli zrobisz 4,9*2,54)
![]()
2022 BMW i4 eDrive40 - Specifications and price
Specifications of 2022 BMW i4 eDrive40. Electric motor: 250 kW @ 8000 - 17000 rpm, 430 Nm @ 0 - 5000 rpm, Top speed: 118.1 mph / 190.0 km/h, Battery: 83.9 kWh. Market-dependent prices, MSRP. Market-dependent prices, MSRP.www.evspecifications.com
Zauważyłem, że zwykła wersja w porównaniu do M-sport ma znaczną różnicę w wysokości (i prześwicie?), gdy są wizualizowane w konfiguratorze.
AhAhAHAh, twoje oczy są lepsze niż moje40 (pierwsze zdjęcie) kontra M50 (drugie zdjęcie)
M50 jest widocznie 1 centymetr niższy.
View attachment 1231
View attachment 1232
że samochód wciąż był w trybie transportowym.
Ragnerek, co jest dla ciebie bardziej pożądane?Tak, widzę to samo![]()
Nie sądzę, żeby to było poprawne. Istnieją dwie opcje z adaptacyjnym zawieszeniem, Comfort lub Sport. Zawieszenie stale dostosowuje się w obu ustawieniach w zależności od warunków drogowych i stylu jazdy. Nie można tego wyłączyć. Jeśli wybierzesz Comfort, algorytm stale dostosowuje się między, powiedzmy, Soft i Medium, a jeśli wybierzesz sport, dostosuje się między Medium i Firm. Właściwie nie wiem, ile jest nakładania się między Medium, ale rozumiesz ideę.Rzeczywiście, adaptacyjne zawieszenie jest kontrolowane przez tryby jazdy. Istnieją więc 3 ustawienia:
I jeśli chcesz, istnieje czwarte ustawienie, które jest ręcznym nadpisaniem, które można ustawić w trybie eco pro individual lub sport individual. Tutaj możesz ręcznie wybrać pomiędzy sportowym lub wygodnym zawieszeniem.
- Sztywne zawieszenie, które zostanie aktywowane przez tryb sportowy lub sport plus. Sport plus nazywa się sport boost w i4.
- Bardziej komfortowe zawieszenie, które zostanie aktywowane przez tryb eco pro lub comfort.
- Ustawienie adaptacyjnego amortyzatora, w którym samochód będzie stale wybierał pomiędzy sztywnym lub bardziej komfortowym zawieszeniem w zależności od okoliczności jazdy, aktywowane przez tryb adaptacyjny.
Ustawienie komfortowe można porównać do konfiguracji i4 ze standardowym zawieszeniem.
Żadne z tych ustawień nie ma nic wspólnego z wysokością jazdy. Jest to wstępnie ustawione w twojej konfiguracji, po złożeniu zamówienia do produkcji nie można go zmienić.
całkowicie się nie zgadzam - spójrz na ceny tych dwóch, które wymieniłeś - jest 2-3 rzędy wielkości niższe - plus podobna prędkość ładowaniaSzkoda, że nie umieścili zawieszenia pneumatycznego również z przodu, aby samochód mógł się podnosić i opuszczać w razie potrzeby - jak etron lub taycan. Może to będzie opcja dla i5 lub wyższych segmentów w przyszłości.
125 mm = 12,5 mCzy ktoś ma wiarygodne źródło, które podaje prześwit dla i440? Ponieważ nawet w moim salonie nie mają tej liczby - znalazłem tylko jedną stronę internetową, która mówi 12 cm (i chciałem to potwierdzić)
Um. Myślę, że albo twoja matematyka, albo twoje jednostki mogą być błędne.125mm=12.5'm