Usunięto funkcję rysowania na przycisku iDrive | Page 2 | BMW i4 Forum
BMW i4 Forum banner
21 - 40 of 43 Posts
Właśnie sprawdziłem moje zamówienie, planowane na początek kwietnia - 'Kontroler iDrive bez touchpada'

Właściwie to nie używałem kontrolera touchpada, dopóki nie zobaczyłem tego wątku.
Spróbowałem więc kilka razy i teraz wiem, czego mi brakowało.
Myślę, że porozmawiam ze swoim dealerem, kiedy przyjedzie mój samochód, że kiedy wersja touchpada będzie dostępna, musi ją wymienić. Nie lubię tracić funkcji.

Naprawdę nie używałem kontrolera touchpada, dopóki nie zobaczyłem tego wątku.
Spróbowałem więc kilka razy i teraz wiem, czego mi brakowało.
Myślę, że porozmawiam ze swoim dealerem, kiedy przyjedzie mój samochód, że kiedy wersja touchpada będzie dostępna, będzie musiał ją wymienić. Nie lubię tracić funkcji.
Nie jestem pewien, czy będę za tym tęsknił, gdy będzie ekran dotykowy. Ale miło jest mieć taką opcję.

Właśnie otrzymałem mojego G30 z 6UX, więc brak funkcjonalności touchpada na kontrolerze. Wymieniłem kontroler na model z touchpadem, który umożliwia 'pismo ręczne', więc wszystko jest w porządku z perspektywy sprzętowej. Opcja aktywacji touchpada nie jest widoczna w konfiguracji menu. Czy istnieje sposób, aby to zakodować?

Właśnie otrzymałem mojego G30 z 6UX, więc brak funkcjonalności touchpada na kontrolerze. Wymieniłem kontroler na model z touchpadem, który umożliwia "pismo odręczne", więc wszystko jest w porządku z perspektywy sprzętowej. Opcja aktywacji touchpada nie jest widoczna w konfiguracji menu. Czy jest jakiś sposób, aby to zakodować?
Kiedy mówisz "wymieniłeś kontroler na model z touchpadem", skąd wziąłeś model z touchpadem?

Posiadałem BMW 530e przed moim nowym 545e, w którym miałem kontroler z panelem dotykowym, więc sprawdziłem oryginalny numer części BMW OEM 6582 5A14E64-03 i otrzymałem ten sam. Działa dobrze, z wyjątkiem tego, że nie mogę aktywować opcji w menu konfiguracji samochodu.

Znalazłem ten wątek. Niedawno przejąłem zamówienie, które ktoś anulował, więc mogłem porównać VIR z czasów, gdy był modelem z 2022 roku, z VIR teraz, gdy jest modelem z 2023 roku. Model VIR z 2022 roku miał wymienione 6UX (iDrive bez touchpada). Ten kod zniknął teraz w modelu VIR z 2023 roku. Czy to oznacza, że kiedy w końcu dostanę mój pojazd, będzie on miał iDrive z touchpadem?

Znalazłem ten wątek, niedawno przejąłem zamówienie, które ktoś anulował, więc mogłem porównać VIR z czasów, gdy był modelem z 2022 roku, z VIR teraz, gdy jest modelem z 2023 roku. Model VIR z 2022 roku miał wymienione 6UX (iDrive bez touchpada). Ten kod zniknął teraz w VIR z 2023 roku. Czy to oznacza, że kiedy w końcu dostanę mój pojazd, będzie on miał iDrive z touchpadem?
6UX jest/było wymienione jako część arkusza konfiguracji z powodu braku elektroniki do obsługi touchpada kontrolera iDrive. O ile wiem, nie wszystkie modele zostały dotknięte, ale te, które zostały, otrzymały ten kod. Może się jednak zdarzyć, że BMW zrezygnowało z touchpada z kontrolerem iDrive dla nowszych modeli i teraz stawia tylko na ekran dotykowy i po prostu zapewnia kontroler bez funkcjonalności touchpada. Na twoim miejscu sprawdziłbym u dealera, który z nich zostanie dostarczony.

Używam tego dość często, nie do wprowadzania liter, ale do ściskania i powiększania mapy (nie mam ekranu dotykowego).
Czekaj, co? Nie wiedziałem, że to robi!

[EDIT]. Och. Nie robi. Przynajmniej na I4.

Zapytałem ekspertów, czy ta funkcja została przywrócona na rok 2023, ponieważ nie widzę kodu 6UX na moim VIR. Oni "badają to pytanie"

• Like
Reactions: ssh
  • Like
Reactions: cruzer666
@tonyquan
Jakieś wieści z badań geniusza?
Nadal mi tego brakuje z mojego starego f30.
Zarówno Hand Free Tailgate, jak i iDrive Controller Touch wydają się być z powrotem od zeszłego tygodnia (wiem tylko o M50). Zostało to zweryfikowane przez kilka źródeł. Jednak to może zostać równie łatwo zabrane, więc nie licz na swoje jaja, dopóki nie dostaniesz VIN :). Powiedziałbym, że jeśli masz dostać VIN w ciągu najbliższych kilku dni, istnieje duże prawdopodobieństwo, że dostaniesz te funkcje, poza tym to tylko nadzieja, że dostaniesz. Mój zaplanowany tydzień budowy został przesunięty o 10 tygodni, więc nie traktuję już niczego jako faktu (jeśli chodzi o budowy BMW).

Discussion starter · #37 ·
@ssh i czy to nie był wczesny samochód, zanim oba zostały usunięte?

@cruzer666 Mam swój samochód od 28.03.2022. Mam bezdotykową klapę bagażnika i wszystkie inne opcje. To tylko przycisk pisania iDrive został usunięty, gdy mój samochód został wyprodukowany 23.02.2022.
Cieszę się, że to wróciło. Teraz spróbuję zdobyć jeden...
Image

Czekam na moje M50......

• Like
Reactions: krifosjen
21 - 40 of 43 Posts